Results 1 to 7 of 7

Thread: mikers

  1. #1

    Join Date
    Nov 2018
    Posts
    2
    Location
    Georgia
    Mower
    Ferris

    mikers

    hey I am the newbie here. I have a 2012 Ferris 1500 that has 1600 hours on it. the left side pump is leaking fluid around the head. I took the head off, straight edged it and ckd for cracks and/or other damage but found none. So I replaced the head seal and the shaft seal put it all back together - still leaks. I saw no wear inside (marking - grooves or gouges) The pump works fine, doesn't feel weak or anything. The problem is the fluid runs back on the drive belt and eats it up causing it to fail prematurely. Any ideas would be appreciated. thanks Mikers

  2. #2
    Boobala's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    7,000
    Location
    Central Fl. about 2 hours from DAYTONA !
    Mower
    Murray Select 21 H.P. 46" ( 2004 )

    Re: mikers

    Cant help without Make, Model numbers of your transaxle units .. we can't see the unit, and we don't have a crystal ball.. see EXAMPLE of ID tags...... should be located right on the transaxle unit somewhere ............

    ID 6.PNG .... click to enlarge


    Mower : Murray Select 46 " deck
    Model : 465306X8A
    Serial # : 733781D027
    Date of Mfg. : 2003/12/03

    Engine : Briggs & Stratton
    I/C V Twin
    21 H.P.
    Model : 4045A7
    Type : 0211 E1
    Code : 031104YG
    Family YBSXS . 7242VF 22844

  3. #3

    Join Date
    Nov 2018
    Posts
    2
    Location
    Georgia
    Mower
    Ferris

    Re: mikers

    Quote Originally Posted by mikers View Post
    hey I am the newbie here. I have a 2012 Ferris 1500 that has 1600 hours on it. the left side pump is leaking fluid around the head. I took the head off, straight edged it and ckd for cracks and/or other damage but found none. So I replaced the head seal and the shaft seal put it all back together - still leaks. I saw no wear inside (marking - grooves or gouges) The pump works fine, doesn't feel weak or anything. The problem is the fluid runs back on the drive belt and eats it up causing it to fail prematurely. Any ideas would be appreciated. thanks Mikers
    It is a Hydro-Gear
    PJ - 3KBQ - FV1F - XXXX

  4. #4
    LawnWorld Support Catherine's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    1,463
    Location
    California
    Mower
    Kubota

    Re: mikers



    Welcome to the forum!

    I'm going to move this thread over to our Ferris section.
    Catherine
    LawnWorld Support

  5. #5
    Boobala's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    7,000
    Location
    Central Fl. about 2 hours from DAYTONA !
    Mower
    Murray Select 21 H.P. 46" ( 2004 )

    Re: mikers

    Quote Originally Posted by mikers View Post
    It is a Hydro-Gear
    PJ - 3KBQ - FV1F - XXXX
    This may be of help... and other members with hands-on experience could chime in,

    https://www.hydro-gear.com/service-and-repair-manuals/


    Mower : Murray Select 46 " deck
    Model : 465306X8A
    Serial # : 733781D027
    Date of Mfg. : 2003/12/03

    Engine : Briggs & Stratton
    I/C V Twin
    21 H.P.
    Model : 4045A7
    Type : 0211 E1
    Code : 031104YG
    Family YBSXS . 7242VF 22844

  6. #6
    BlazNT's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    6,973
    Location
    Missouri
    Mower
    RZ5424

    Re: mikers

    Where exactly is it leaking? Picture and circle around the leaking point would be great. Remember there are lots of o-rings on the head that could be leaking and spraying it to a different point that will make it look like it is leaking in a different place.
    Chuck
    We Do Not Stop Playing When We Grow Old
    We Grow Old If We Stop Playing

  7. #7
    Padroo's Avatar
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    115
    Location
    Indiana
    Mower
    Ferris IS 3200 Z 61" ICD Deck

    Re: mikers

    Several years ago I put seal kits in both Hydro Gear pumps on my TORO and both still leaked. I ended up replacing the pumps at $350 each. OUCH. 15 W 50 Mobile 1 was running $8.50 a quart, sometimes you just can't win.

    I asked what the drive units run on my new Ferris and was told $1400 each.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •