Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    1
    Location
    Washington
    Mower
    Craftsman

    craftsman lt1000 blades won't engage

    Hello, I have a craftsman Lt1000 mower. It sat for a few years, upon trying to start it up the cable clutch was broken so I replaced it. That didn't not fix the problem. Everything moves and rotates ok. I took of the idler arm and cleaned all rust off put all back together still does not engage the blades. It seems that the idler arm is the issue. It doesn't move. the spring on it doesn't do anything and when I engage the blades there is no play in the idler arm. Is this something that needs to be replaced or could it be something else?

  2.  

  3. #2

    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    73
    Location
    South Carolina
    Mower
    Murray

    Re: craftsman lt1000 blades won't engage

    I'd recheck where the cable spring is hooked and see that the cable is installed correctly.... When you use your engage lever the arm should come over on the belt tight enough to move that belt.............. Somethings not connected properly.

Similar Threads

  1. Mower deck Blades won't engage
    By ekim22 in forum Grasshopper Forum
    Replies: 9
    Last Post: 06-17-2013, 08:38 PM
  2. Blades won't engage
    By Cooper12 in forum Small Engine & Mower Repair
    Replies: 4
    Last Post: 12-26-2012, 09:54 AM
  3. JD 180 Blades will not engage
    By neuman1812 in forum Small Engine & Mower Repair
    Replies: 2
    Last Post: 07-06-2012, 05:23 AM
  4. Gator Mulching Blades for my Craftsman LT1000
    By jwalter042 in forum Craftsman Forum
    Replies: 7
    Last Post: 05-14-2012, 11:14 PM
  5. Repairs Craftsman ride front engine mower/blades don't engage
    By Tom Fitzgerald in forum Craftsman Forum
    Replies: 5
    Last Post: 04-09-2012, 12:55 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •