Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    May 2018
    Posts
    14
    Location
    Pennsylvania
    Mower
    Craftsman

    Briggs sputtering when warmed up

    Just put everything back together on my LT-1000 and I mean everything! I'll start it up (17.5hp 31c707) engage the blades, cut the entire yard and things sound really good. As soon as I stop the blades I hear the engine sputter a bit and it idles like ****. Any suggestions?

  2.  

  3. #2

    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    803
    Location
    United States
    Mower
    Troy-Bilt

    Re: Briggs sputtering when warmed up

    You should have a low speed setting screw coming out at a angle near the top of the bowl..... Not the Idle screw way on top....

    If I remember right you have a Nikki carb on there..... Most of the ones I have worked on had a low speed adjustment screw.

    Let us know Mon Ami ~!~!

  4. #3

    Join Date
    May 2018
    Posts
    14
    Location
    Pennsylvania
    Mower
    Craftsman

    Re: Briggs sputtering when warmed up

    Sadly the idle mixture screw doesnt help much. Not sure why it would run great after a cold start and with the blades engaged but then sputter after its warmed up

  5. #4

    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    803
    Location
    United States
    Mower
    Troy-Bilt

    Re: Briggs sputtering when warmed up

    Do you have that plastic piece on that low speed screw ??

  6. #5

    Join Date
    May 2018
    Posts
    14
    Location
    Pennsylvania
    Mower
    Craftsman

    Re: Briggs sputtering when warmed up

    No its long gone. I'm sure there is a pile of them in the garage somewhere

Similar Threads

  1. FR691V loses power after getting warmed up
    By Lawnpear in forum Kawasaki Engine Forum
    Replies: 10
    Last Post: 09-09-2017, 09:54 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 09-20-2016, 01:11 PM
  3. Bolen's 550 Series Briggs/Stratton Guzzling Gas & Sputtering
    By Jason1976 in forum Briggs & Stratton Forum
    Replies: 2
    Last Post: 06-07-2016, 01:08 PM
  4. Engine 21.0 briggs sputtering stals after 20 minutes
    By spanky324 in forum Craftsman Forum
    Replies: 8
    Last Post: 09-01-2014, 02:57 PM
  5. Dies when warmed up
    By TVZ in forum Stihl Forum
    Replies: 12
    Last Post: 07-16-2013, 11:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •