Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    1
    Location
    retired
    Mower
    jd lx176

    LX 176 14 HP KAWASAKI NO FIRE TO PLUG

    I'm new to forum so please bear with me. I have a 1997 jd lx 176. I am the original owner. Mower has always been garaged when not in use. This has been a great mower and other than normal maintenance no problems. Recently after start up the flywheel magnet came apart and damaged the ignition coil. I replaced the flywheel and coil as well as new plug and boot. I have no fire at plug. The fuel pump, fuel filter,and carb solenoid are working properly. The ignitor is build into the coil and I even unplugged the wire from coil to isolate safety switches. Fuel is fresh non ethanol. Still no fire. i even tried a shot of starting fluid. The new flywheel was salvaged from a lx 176 with same engine. Yesterday I removed the ignition module and connections and checked the two 15 amp fuses and cleaned all with electric contact cleaner. The battery is fully charged and tested 12.7 volts. The air gap at coil is correct and valves look good with .006 gap. I'm at a loss. What am I overlooking?

  2.  

  3. #2

    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    49
    Location
    Washington
    Mower
    jd425AWS, JD L120, JD GT262, JD LT160, JD LT150, JD L110

    Re: LX 176 14 HP KAWASAKI NO FIRE TO PLUG

    I would check and see if the magnet is still good on the new flywheel? Just wave a socket or screwdriver or something and see if it draws in and sticks, also your flywheel key is ok? And possible if the coil is installed right- the same way (it really shouldn't matter in theory). If all that is ok, and your sure the plug is good, that coil could be bad, I have had them bad right out of a box before. Doesn't sound like the safeties are causing it?

  4. #3

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    4
    Location
    Minnesota
    Mower
    John Deere

    Re: LX 176 14 HP KAWASAKI NO FIRE TO PLUG

    If you haven't figured out yet. on the right side of the engine there could be a silver square with one wire going to it. just ahead of oil dipstick with one screw holding it to shroud replace that

Similar Threads

  1. Engine 2014 Scag Cheetah/ 85 kawasaki, caught fire
    By khatanga in forum Scag Forum
    Replies: 0
    Last Post: 04-21-2016, 11:13 PM
  2. no fire from plug
    By bunky` in forum Small Engine & Mower Repair
    Replies: 1
    Last Post: 04-28-2015, 03:27 AM
  3. Kawasaki FD620D-AV50 no fire on one cylinder
    By mechanic in forum Kawasaki Engine Forum
    Replies: 1
    Last Post: 06-06-2014, 03:16 PM
  4. Craftsman LT 1000 is not getting fire to the plug
    By myke_t in forum Small Engine & Mower Repair
    Replies: 1
    Last Post: 04-25-2013, 08:07 AM
  5. Kawasaki fb460v No fire
    By Othniel888 in forum Kawasaki Engine Forum
    Replies: 2
    Last Post: 01-02-2012, 02:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •